Rechten van het dier

Dierenleed is een grote doorn in het oog van Bezorgde burger en met ons maken vele anderen zich zorgen om de rechten van het dier.

 

Of het nu om de grote grazers van de Oostvaardersplassen gaat, om honden die mishandeld worden, zwanen waar op gruwelijke wijze op gejaagd wordt of om dieren die overal gedumpt worden. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: hun rechten stellen niets voor in Nederland. 

 

Je kan je hond in het bos vastbinden, achterlaten en dood laten gaan door uitdroging, je huisdier op video mishandelen en dit (live) delen via social media, omdat de straffen lachwekkend en totaal niet doeltreffend zijn.

 

In Nederland krijgen religieuze regels zelfs voorrang op dierenwelzijn. Dhabiha (ook wel halal slachten) en Sjechita (de joodse variant) wordt gewoon toegestaan. Dit houd in dat dieren onverdoofd geslacht mogen worden. Vergis u echter niet, ook de omstandigheden in de slachthuizen blijken ware horror! De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de instantie die daarop moet toezien, treed twijfelachtig op en grijpt onvoldoende in. Misstanden lijken zij soms zelfs in de hand te werken en regels worden met voeten getreden. 

 

Bezorgde burgers hebben omtrent dit soort misstanden meermaals hun grieven geuit, maar vinden nergens gehoor, noch bij de NVWA noch bij de verantwoordelijke minister of andere verantwoordelijken.

 

Als de regering de stem van het volk al naast zich neer lijkt te leggen, wie hoort dan de dieren nog?

Bezorgde burger zal proberen om tot de bodem te komen van verschillende zaken die te maken hebben met de rechten van het dier en daar verschillende artikelen aan wijden.  

 

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te worden gehouden van nieuws en updates!

 

Wij komen graag met u in contact als u zorgen heeft over een (groot) maatschappelijk probleem, van welke aard dan ook.

Met suggesties en vragen kunt u contact met ons opnemen.