Boerenprotest
1 Oktober 2019

2-10-2019

Trekkers op het Malieveld in Den Haag

Verslag bezorgde burger van eerste boerenprotest in Den haag

 

De Bezorgde Burger is vandaag naar Den Haag afgereisd, om in gesprek te gaan met de boeren die daar vandaag protesteren. De boeren worden nu keihard door de overheid afgerekend op de stikstof die in natuurgebieden terecht komt. 

Tractoren naar het Malieveld

Op sociale media werd een negatief reisadvies afgegeven, dus hadden wij onze bedenkingen bij onze reis. Zouden wij Den Haag überhaupt wel bereiken?

Vlak voor vertrek zagen wij dat er ook een manifestatie ontstond bij het NOS gebouw.

De boeren zouden daar staan te protesteren tegen de mainstream media en tegen de algemene beeldvorming over boeren.

Omdat de Bezorgde burger zich ook zorgen maakt over de MSM en de framing die constant wordt toegepast, op alle onderwerpen, waardoor de burger maar halve waarheden of verdraaide feiten voorgeschoteld krijgt, hebben wij besloten om in Hilversum de zorgen van de boeren aan te horen.

Zo kunnen wij licht werpen op twee verschillende onderwerpen tegelijk. Namelijk het protest van de boeren tegen de huidige politieke plannen en de framing van de media.

 

Onderweg naar Hilversum waren wij verbaasd over de rust op de weg en de doorstroom van het verkeer.

Wij gingen over knooppunt Rottepolderplein en Badhoevedorp, waar het verkeer totaal niet stil stond.

 

De gedachte die ons onderweg bezighoudt is de volgende;

Volgens berichtgeving op social media zouden de boeren onderweg naar Den Haag worden tegengehouden door de politie.

Wij vragen ons daarom af wat dit verschilt van de ‘Blokkeer Friezen’ versus KOZP. 

In geval van KOZP mocht er niemand het protest in de weg staan, omdat volgens onze overheid iedereen recht heeft om te demonstreren en dat door niemand gestopt mag worden. Nu is er eigenlijk een soortgelijke situatie, de boeren hebben hun protest aangekondigd en vervolgens is het niet de staat die zegt dat de boeren recht hebben op protest, maar is het de staat die de boeren nu probeert tegen te houden. 

Dit vinden wij, als Bezorgde Burgers, een zorgelijke ontwikkeling, met het oog op gelijke behandeling. Waarom mag een klimaatmars met spijbelende kinderen wel en waarom mogen boeren die bezorgd zijn over hun directe toekomst niet?

 

Helaas bleek bij aankomst op het mediapark niemand meer voor het NOS gebouw te staan, dus hebben we de reis vervolgd naar Den haag.

NOS gebouw

Tot ongeveer 4 minuten afstand van het Malieveld konden wij ongehinderd doorrijden. Het laatste stuk was echter een complete chaos.

Verkeersregelaars hebben het daar zeer druk gekregen met het regelen van het verkeer.

Wij moesten noodgedwongen omkeren, maar konden wel een parkeerplekje in de buurt bemachtigen.

Verkeerschaos Malieveld

Omdat wij helaas wat laat op het feestje arriveerden hebben wij minder boeren kunnen spreken dan we hadden gewild.

We hebben wel de sfeer kunnen proeven en we hebben een goede indruk gekregen van hoeveel mensen er op de been zijn gekomen. Het hele veld leek vol te hebben gestaan. In de tijd die wij daar hebben doorgebracht was de aftocht van tractoren constant.

 

UItrit Malieveld

De boeren die wij wel hebben gesproken lieten weten dat het hen echt menens was en hebben ook gezegd dat zij bereid zijn, indien nodig, meer acties en protest te voeren.

Ondanks het feit dat de boeren momenteel flink onder druk staan door de zogenaamde stikstofcrisis, zijn zij nog steeds bereid om mee te denken over beleid omtrent regelgeving in de agrarische sector.

De boeren blijken een stuk minder stug dan spreekwoordelijk gesuggereerd wordt, want zij laten weten dat zij heus niet koste wat kost willen blijven boeren zoals zij nu gewend zijn.

Al spreekt het natuurlijk ook voor zich dat gezien de innovaties uit het verleden, Nederland de meest geavanceerde en schone manier van boeren ter wereld heeft ontwikkeld.

Daar agrarisch Nederland in de wereld een koppositie inneemt, ook op milieugebied, lijken verdergaande klimaatmaatregelen ons dweilen met de kraan open, zolang andere landen zo ver achterblijven en het milieu blijven belasten.

 

De bezorgde Burgers van Nederland zijn trots op hun boeren, dat is vandaag wel gebleken. Vooral op sociale media hebben velen zich hierover uitgesproken. In de vele reacties onder nieuwsberichten laten de burgers weten achter de boeren te staan en de protesten te steunen. De Bezorgde Burger hoopt dat de overheid gehoor geeft aan de noodkreet van de boeren en dat de MSM stopt met framen en het complete verhaal gaat vertellen.

 

Wij waren vandaag aanwezig om solidariteit met de boeren te tonen en hen spreekwoordelijk een hart onder de riem te steken. Onderweg hebben wij nog naar velen van hen gezwaaid.

trekkers onderweg naar huis
Trekker onderweg naar huis

Bezorgde burger compilatie boerenprotest 1 Oktober 2019

 

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te worden gehouden van nieuws en updates!

 

Wij komen graag met u in contact als u zorgen heeft over een (groot) maatschappelijk probleem, van welke aard dan ook.

Met suggesties en vragen kunt u contact met ons opnemen.