Protest grondverzet & boeren

 

De meest spraakmakende gebeurtenissen van de afgelopen tijd, in ons land, zijn de grote georganiseerde protesten van de boeren, waarin ze uiting geven aan hun onvrede. Waar komt deze onvrede eigenlijk vandaan?

De boeren maken zich zorgen over de leefbaarheid en continuïteit van hun boerenbedrijf, over supermarkten die, als de agrarische sector drastisch wordt ingekrompen, gevuld zullen gaan worden met milieu vervuilende Oekraïense plofkippen en andere kiloknallers.

Zij maken zich zorgen over die paar koeien die de halvering van de veestapel zullen overleven en het feit dat  zij op korte termijn niet meer buiten in de wei mogen staan. Niet alleen de boeren, ook de burgers vrezen het verlies van ons mooie authentieke cultuurlandschap van bruggen, boerensloten en grazende koeien in de weilanden.

 

Bezorgde burger deelt deze zorgen en wil hierover graag van de hoed en de rand weten. Hebben de boeren een legitiem punt? Hebben zij gegronde reden voor massaal protest?

 

Wij gaan tot op de bodem voor u uitzoeken hoe de feiten nu eigenlijk liggen, of de absurde klimaatdoelstellingen leiden tot onrechtvaardige klimaatregels en -wetten, maar ook hoe het sentiment hieromtrent is in Nederland en omstreken.

 

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te worden gehouden van nieuws en updates!

 

Wij komen graag met u in contact als u zorgen heeft over een (groot) maatschappelijk probleem, van welke aard dan ook.

Met suggesties en vragen kunt u contact met ons opnemen.